Samle på frimerker

Ok, jeg erkjenner: det å samle på frimerker er kanskje ikke det «hotteste» og mest moderne man kan gjøre. Men du verden så mangle flotte frimerker med lang og spennende historie som er å finne der ute. For selv om man samler på frimerker, betyr ikke det at man sitter timesvis med frimerkesamlingen hver eneste dag. Nei – det er mange som ikke drar frem albumene mer enn én gang i måneden. Eller som legger til nye frimerker til samlingen i ny og ne.

Visste du at det er over 200 millioner som samler på frimerker?

Det å samle på frimerker trenger ikke å koste så mye penger. Visstnok så må man ut med et høyere beløp dersom man er på utkikk etter et eller flere frimerker som er av de sjeldne. På nettsidene til Posten kan man kjøpe frimerker – enten det er i hefter eller ark. Prisen på frimerker i hefter ligger på mellom 100-200 kroner.

Visste du at det første frimerket dukket opp allerede i 1840?

I tillegg til å følge med på denne bloggen om frimerker (så klart), anbefaler jeg deg å sjekke nettsidene til Norsk Filatilistforbund. Her finner du mye nyttige informasjon om blant annet hvor nærmeste frimerkeklubb er. Nå er det mange som liker å holde med på frimerker på egenhånd, og det er selvfølgelig mer enn greit. Man må selvfølgelig ikke være aktiv i miljøet om man skal kunne ha glede av å samle på frimerker.

Visste du at verdens dyreste frimerke, «The Penny Red», ble solgt for svimlende 550.000 pund?

Legg igjen en kommentar